London Issue #5: Pobyt část druhá • tdsystems.eu
London Issue #5: Pobyt část druhá
wrote Tomáš Dlouhý • published 26.09.2008 02:40 • displayed 110 x • score -1
V předchozím díle jsem psal, že se podíváme na místo kde se určuje čas, ale až v úterý, na podnělní den jsem měl v plánu navštívit museum War Cabinet Rooms...

Rozhodl jsem se pozměnit plán a nejprve navštívit muzeum věnované druhé světové válce a jedné ze jejich největší postavy Winstonu Churchillovi. Toto muzeum je situované pod sídlem britské vlády(na Parliament Square). Vstup do muzea je ze směru od St. James Park. Jako jedno z mála nesoukromých muzeí je placeno. A není ze nejlevějších, vstup stojí £8 pro studenty. U vchodu však dostanete elektronického hlasového průvodce a u exponátu máte jeho číslo. To na průvodci zadáte a on vám řekne více o dané věci. Museum je děleno na dvě části. Vlastně to jsou dvě muzea v jednom. Jedno je věnováno War Cabinet Rooms a druhé právě Churchillovy. V obou je strašně mnoho zajímavého a určitě, pokud pojedete do Londýna na něj nezapoměňte! Dozvěděl sem se tu spoustu zajímavostí například věděli jste že W.CH. Dostal Nobelovu cenu? A že byla za literaturu? Po odchodu z muzea jsem se vydal do Hyde Park Corner. A odtud zpět domů.

Další den jsem pak jel na místo kde se určuje čas na celém světě, do Greenwiche. Zde je velké Muzeum času. To jsem prolezl zkrz na zkrz. Opět bylo neplacené. Jediné co se muselo platit bylo planetárium. Zde jsem zašel na přednášku o černých dírách. A mimo jiné věděli jste že vědci předpokládají, že existuje i něco jako bíla díra? (pro ty co nevědi nápověda: Červený trpaslík). Po prohlídce tohoto bezpochyby zajímavého místa jsem se vydal pěšky přes další velký Londýnský park Greenwich Park. Došel jsem k Marine Museum. Avšak bylo již hodně hodin a za chvíli mě zavírat a tak jsem odložil jeho návštěvu na příště. Co jsem stihl byl Queen's house. Zde bylo pár dalších obrazů. Pak jsem se vrátil domů.

Poslední celý den před odjezdem jsem strávil nakupování, dárků (dokonce i vánočních :D). Obešel jsem hodně obchodů. Mimo jiné v jednom jsem koupil čokolády Linde (cena c ČR cca 70Kč) tam v přepočtu za 15 Kč!. Pak jsem jel do centra a zde pochodil především na Oxford Street. A zde jsem objevil knížku kterou sháním více než dva roky. Jen s jednou malou drobností že je v angličtině. Kromě nákupů jsem ještě zašel na Tower Bridge (ten zvedací most). No a pak už jen poslední noc, jak jinak než v anglickém Pubu :D .

Co následovalo další den? Cesta domů. Ale o tom už příště.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment