London Issue #3: Cesta sem • tdsystems.eu
London Issue #3: Cesta sem
wrote Tomáš Dlouhý • published 20.09.2008 02:23 • displayed 159 x • score -2
Pozdě ale přeci přichází článek s kratkým popisem cesty sem autobusem společnosti student agency. Příjemné čtení...

Podle původniho plánu jsme z prahy mely vyjet v 17.30 což se nestalo protože jsme tři čtvrtě hodiny čekaly než dojel autobus z lodnýna. Ovšem to nebylo vše jelikož nám oznámily že budeme čekat dalších dvacet minut na připoj ze slovenska. Jen dvacet minut to nebylo. Trvalo jim to přes pul hodiny a ješte než se vyrazilo na cestu, zkrátka jen z prahy jsme vyjely o hodinu a pul později....

Když už jsme byly na cestě tak jsme se vydali směr na plzeň, kde se nabíraly poslední cestující. Zřejme slečna stevardka neměla přehled o časové dostupnosti protože nám po výjezdu z autobusáku v plz řekla ža za 45 min budeme na hranicích, což ovšem trvalo 1 hodinu a 15 minut po téměř prázdné dálnici! Jeli jsme to po té nové, takže místo  bývalých hraničních budov jsme projeli jen kolem celdule "Bundesrepublik Deutschlad". Ovšem němci nezklamali a asi za deset minut nás zastavali a pul hodiny lustrovaly. Jen občany starých členských zemi EU ne!

No nakonec jsme úspěšně odjely a pokračovaly přes belgii (kde jsem usnul) a o tom že jsme přejely do francie vim jen podle toho že mě zbudily SMS s uvítáním v francii. Pak jsem spal dál a probudil se až v calais, chvíli před tím než jsme zastavili na britské pasové kontrole v přístavišti. Zde jsme opět prošli a nalodily se na trajekt, kterým jsme přepulily do anglie.

Zde jsme jeli dvě hodiny na kraj lodnýna. Z něj pak další jednu na Victoria Green Line, cílovou stanici. přijeli jsme asi 10.25 místního času (zde je o hodinu méně než v praze). Na sestřenku jsem čekal necelé dvě hodiny v centru pro mě naprosto neznámého města (teda pokud nepočítám výčet památek a jejich vzhled).

Z VGL, kde mě vyzvedla jsme jely metrem po "victoria line" do blackhorse road a od stuď busem až k ní domů. Ještě k tomu metru, je přehledné jednoduché jen má krapátek více linek než to pražské. Ale se v něm snadno orientovat. První libry jsem utratil za týdenní jízdenku pro 1. až 3. zónu Ostrey card umožnující jezdit si jakkoliv po londýně.

Cesta byla dlouhá ale příjemná. Mnoho jsem toho nespal, ačkoliv normálně s tím poblém nenám. Mnoho černých s námi nejelo, asi 5 lidí (asi jezdí do kanady, dokud tam nejsou znovu potřeba víza). V dalším článku popíšu dnešni program plus zítřejší - vlasně včerejší a dnešní .

Bohužel fotky nemůžu přidávat zapoměl jsem si doma adaptér z microSD na SD. Takže je pak dodám až se vrátím domů. To platí pro všechny články London Issue...

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment