Rok s HTC One • tdsystems.eu
Rok s HTC One
wrote Tomáš Dlouhý • published 28.05.2014 22:31 • displayed 137 x • score -3
Uplynul rok od doby co jsem si pořídil telefon HTC One. Již při prvním hodnocení cca měsíc od pořízení jsem psal o úplné spokojenosti. Změnilo se na tom něco po roce? A případně jak?

 Dopředu napíšu že druhá otázka je zbytečná, protože spokojenost spíše vzrostla. Celkově jde stále o vynikající telefon, vyznačující se parádním rychlostí (a teď nemluvím o herním výkonu) a stabilitou systému. Těší mě že telefon musím restartovat až po více než 1200h běhu. Zatímní rekord mám 1383 hodin a to byl přerušen aktualizací. Telefon neztrácí na plynulosti ani v situaci kdy přejede těch 1200h běhu. Optimalizace je tedy špičková. Při čtení diskuzí kam se nahrnou WP fanatici a iOvce si říkám, zdali je možné aby android takto fungoval.

Pokud jde o herní výkon tak je pravda že se objevily výkonnější čipy než snapdragon 600 konkrétně snapdragon 800/801 (avšak stejná generace technologií) a jsou i telefony s více paměti (více než 2GB RAM), které opravdu výkonu pomáhají, zatím jsem nenarazil na jednou aplikaci která by dokázala telefon zadýchat. Dokonce ani nevypínám úsporný režim, ve kterém telefon nejede na plný výkon.

Pro mnoho odpůrců Androidů je také velké téma aktualizací telefonů. Zatím jich bylo něco okolo sedmi z toho čtyři celkem zásadní. Telefon začínal na verzi 4.1.2 s prostředím Sense 5.0. Za nedlouho poté v červenci 2013 přišla aktualizace na 4.2.2 přičemž Sense zůstalo na verzi 5.5. Pak v říjnu téhož roku přišla další zásadní aktualizace na android verze 4.3.0 a Sense již povýšilo na verzi 5.5 a přineslo pár novinek a 50GB ke Google Drive na dva roky zdarma. Další zajímavý update přišel v lednu 2014 pak aktualizace, která přinesla nejnovější (i v době psaní tohoto článku) verzi androida, verzi 4.4.2 „Kit Kat“. Poslední podstatná aktualizace přišla doslova před pár dny (květen 2014) a to na nejnovější verzi tentokráte prostředí Sense 6.0, které se objevilo spolu s nástupcem HTC One M8.

A tím se dostáváme k tomu poslednímu co jsem chtěl napsat. A totiž k porovnání s nejnovější vlajkovou lodí od HTC. Když jsem zkoumal a porovnával zjistil jsem, že sice došlo k posunu ale ne takovému jaký by mě donutil zahodit M7 a běžet koupit M8. Je pravda že nová verze má novější hw, ale to by asi nebylo příliš dobré kdyby tomu tak nebylo. Ale ten posun prostě není dostatečný (a nejde opravdu jen více proužků). Navíc mě zarazily věci okolo foťáku, kdy na telefon přibyl třetí (určení pro vylepšení fotek) ale ten „hlavní“ zůstal na 4Mpx. Přední je pak nově 5Mpx. Navíc přišel o optickou stabilizaci obrazu. Fajn je že přidaly sd slot. Když se na to podívám, zjistím že celkově je telefon jen drobným vylepšením ale není nic co by mělo majitele předchozího modelu nalákat. Navíc se objevily zajímavé informace u skutečném vlajkovém modelu HTC a to M8 Prime, který posune HW skutečně. Ale ani ten si nehodlám pořizovat a počkám si na M9 a připadně že opět budou uplatňovat strategii posunutého vlajkového modelu, počkám spíše na M9 Prime :).

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment