Další dva roky XBMC • tdsystems.eu
Další dva roky XBMC
wrote Tomáš Dlouhý • published 17.02.2012 23:12 • displayed 216 x • score 0
Před dvěma a třemi lety jsem napsal pohled na jediné použitelné multimediální centrum pro Linux, které je však multiplatformní a tak funguje např. i na Windows. Za dva roky od posledního pohledu uběhlo mnoho vody jak se změnilo XMBC? Co je nového v 11 beta 3? Na to se podíváme v tomto článku.

 Jak se změnilo je otázka obtížná. Pár změn v kabátku který je vidět ale zpousta změn uvnitř. Hlavní chyba však stále přetrvává - chybí podpora DVB. Teda prý tam je, ale je nutné nainstalovat externí plugin. No nevím. Pokud jde o ostatní kvality tak se přiliš nezměnila. Co jsem mohl však vyzkoušet je rozdíl mezi verzí s podporou akcelerace videa na Nvidiích a bez podpory. Nejprve jsem nainstalovat verzi bez, která u HD videí poměrně zatěžovala procesor, zatím co po zkompilování VDPAU procesor téměř nehnul, pokud jsem nespouštěl něco jiného na pozadí.

Zároveň to byla první věc (teda kromě modulů pro ovladač Nvidia) zkoušel kompilovat ze zdrojových souborů na svém novém notebooku. Překlad proběhl za cca 10 minut. Posoudit zda jse to hodně nebo málo nedokážu budu muset vyzkoušet i na svém starém laptopu, až najdu trochu času. Program je velmi rychlý a stabilní.

  

Co mě zklamalo jsem nastínil na začátku. Zajímavé je, že program se přiliš nezměnil, na druhé straně co čekat od multimediálního přehrávače víc? Také nevím. Velké plus může běžet na Windows i Linuxu a tak si nemusím zvykat na dva programy. Navíc je stále open-source. Doufejme že DVB bude vyřešeno brzo v podobě nativní verze.

 

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment