Double! a vlastně Hattrick! • tdsystems.eu
Double! a vlastně Hattrick!
wrote Tomáš Dlouhý • published 20.04.2010 23:02 • displayed 163 x • score -2
Piloti stáje McLaren Lewis Hamilton a Jenson Button dokázali ovládnout nedělní VC Číny, ačkoliv startovaly ze třetí řady! Jde o první double pro McL od VC Itálie roku 2007! Úspěch motorů Mercedes podtrhl třetím místem Nico Rosberg z Mercedes GP.

Jenson vyhrál svým tradičním stylem - skvělá taktika a bezchybná jízda. Pomohla tomu i štěstěna, když jako jeden z mále nepodlehl davovému šílenství nejel si vyměnit na mokré pneumatiky ve druhém kole. Do čela se dostal Nico, který ovšem udělal chybu a dostal se mimo trať. Díky tomu se Jenson dostal do čela a tam již zůstal do šachovnicového praporku. Naproti domu Lewis tomuto šílenství podlehl a zamířil za mechaniky. Pak se ovšem musel vracet znovu pro suché preu. Ovšem předvedl, jak je u něj zvykem, brilatní jízdu, kterou zakončil na druhém místě, ač se musel prokousávat hodně ze zadu. Došlo, dokonce dvakrát, fanoušky vyvolávaný souboj Lewis-Schumacher, oba souboje vyhrál Lewis, ač "šumi" předvedl pěkné obrané manévry a svou kůži neprodal lacino.  Na třetím místě dojel Nico který byl spolu s Jensonem a pak také Kubicou na stejné strategii, a do vyjejí druhého safety caru měli slušný náskok před ostatními. Nico se také díky tomu musel podvolit Lewisovy, ačkoliv ne na trati, ale v boxech, kde McLaren zavolal Lewise o kolo dříve, než Mercedes Nica. Ale i tak je to velký úspěch.

Pro Jensona Buttona to znamená druhé vítězství po přestupu do McLarenu. Díky němu se ujal vedení v šampionátu. McLaren pak vede pohár konstruktérů. Kromě toho tento hattrick je pro Mercedes první od roku 1955!

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment