ZOH 2010 aneb 24 hodin dle ČT • tdsystems.eu
ZOH 2010 aneb 24 hodin dle ČT
wrote Tomáš Dlouhý • published 13.02.2010 13:59 • displayed 1624 x • score -2
Začaly Zimní Olympijské Hry (ZOH) ve Vancouveru 2010. Opět, jako každou olympiádu se bude rozdávat rekordní počet medailí. Opět stovky hodin televizního vysílání. Sliby o 24 hodinovém vysílání na ČT4 a ČT2 ovšem nejsou tak úplně pravdivé...

Pohledem do programu zjistíme, že na ČT2 bude program her startovat okolo 18:00 a na ČT4sport poběží (prakticky) nonstop. Ovšem zde je důležité to slovo prakticky. V průběhu týdne nám to ČT spestří několika přenosy fotbalu. Na ČT2 do přepnutí na OH pak poběží různé pořady (namátkou třeba Ajtáci známí také pod anglickým jménem jako The IT Crowd). Tohle je podle České televize, resp. jejího séfredaktora ČT Oty Černého 24 hodinové vysíláni ZOH na dvou kanálech. Možná tak dohromady. Na druhé straně co čekat od tohoto člověka, který je schopen zrušit v ČT Tůrné čtyř můstků, nedat závody SP v běhu na lyžích když má český závodník (v tomhle případě Lukáš Bauer) šanci nejen na "pódium" ale i na vítězství.

Sice mám doma Eurosport a Eurosport 2 a tak zmíněné pořady jsem viděl alespoň tam, ale je to smutné, že ČT není něčeho takového schopná, když i slováci minimálně přenosy z rakouské části turné měli na veřejnoprávním sportovním kanále. Co mě vadí na Eurosportu jsou příšerní komentátoři. kteří působí spíše jako kdyby to měly vedlejšák. Pak mě ještě na téhle olympiádě nasrala ČT ještě kvůli jiné věci a to HDTV. Původněě slibovaly i pro DVB-T, ale HD vysílání bude jen pro satelit a kabelovku.

Ale k samotným OH. Přeji všem českým sportovců, stějně jako nám fanouškům, co nejvíce úspěchů. V hokeji budu považovat za úspěch semifinále, na finále tipuji (bohužel) Rusko a Kanadu. Od Sáblíková, našich ski-crosařů (mj. nová disciplína na ZOH) či běžkařů čekám alespoň nějakou medaily. Doufám že jich bude co nejvíce, a docela bych si přál zlato v ledním hokeji (porazit ve finále USA :) )

Rate the article Bad or Good
multiple posts
Discussion
• 0 comment • Add new comment