Je iPad nový fenomén? • tdsystems.eu
Je iPad nový fenomén?
wrote Tomáš Dlouhý • published 29.01.2010 18:43 • displayed 1564 x • score -3
Tak jako poněkolikáté, opět produkt společnosti Apple vyvolal velké emoce ať už příznivců či odpůrců. To už tu bylo při uvedení iPodu či iPhone. Co mě vždy udiví je takové množství nenávisti nejen vůči Applu, ale i vůči majitelům těchto zařízení v článcích či diskuzích o zmíněných produktech.

Dopředu bych ovšem rád upozornil, že nejsem majitelem jediného produktu od Apple a ani po žádném netoužím, jelikož mi z nějakého důvodu nevyhovují.

Apple produkty jsou vždy velmi kvalitní. Mají v sobě jak funkční tak estetickou stránku. Designově jsou velmi povedené po stránce funkcí jsou spíše zaměřeny na jednu věc. Nejsou tak univesální jako jiné produkty jiných společností. To je ovšem politika Apple. Ale k tomu ipadu. Co to je? Jednoduchý dotekový tablet. Vhodný například pro prohlížení fotek či čtení knih. Je možné že spoustě uživatelů nevyhovuje, přesto na něj nemusím kydat nenávsitný článek, který by ovšem mohl mýt i u potencionálních uživatelů opačný učinek. Negativní reklama - taky reklama.

Když jsem se pokusil najít si informace o tomto zařízení co všechno umí, jediné místo kde se to dá zjistit je stránka apple, jinak jde totiž o blogy uživatelů vychazejících z článku MS-fanatiků ze živě.cz kde pro konkurenční produkty nemají ani dobrého slova ani objektivitu - jen opakování reakcí Steva Ballmera (šéf Microsoftu).

Nebudu se zde rozepisovat o podrobnostech, ale pokud pominu ječení odpůrců, pak ač si tento přístroj (asi) zatím nekoupím (jelikož tablet zatím nepotřebuji) myslím si, že jde o zajímavý nápad, který podobně jako iPhone může se stát kultovní záležitostí a něčím od čeho bude konkurence ještě dlouho opisovat.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment