Už zas ten internet • tdsystems.eu
Už zas ten internet
wrote Tomáš Dlouhý • published 12.12.2009 20:27 • displayed 156 x • score 0
Už zas mi blbne internet minulý týden byl prakticky nepoužitelný, jen sotva šel google reader, nic jiného. Dneska už trochu funguje resp. samotný internet v pohodě, jen starašně dlouho čeká na odpověď od DNS. Ale zpět k poslednímu týdnu za tu dobu stalo hned několik událostí, které stojí za zmínku.

První událostí, která zastínila všechny události asi nejvíce je schválení rozpočtu na přísští rok  s rekordním schodkem 163 Mld. korun, přesto tato částka není konečná neboť poslaci přidaly dalších 12 milard, ale ke schodku je "nepřičetly". Sice chápu krizi, ale peněz je na vše méně, přesto schodek rekordní, že překonal i socialistický (resp. socdemácký) 123 mld. Paroubek se po (bohužel) asi vyhraných volbách do PSP v přístím roce bude muset hodně snažit aby nově stanovený "rekord" překonal. To jsem ještě nezmínil snahu o dalších pět miliard z fondu dopravy, ta však neprošla.

Určitě důležitou zprávou je to, že se blíží KDE 4.4. Minulý týden vyšla beta 1. Původně jsem plánoval krátké shrnutí novinek, ale nechám si je až na beta 2. Jediné co prozradím je, že je opět skvělá a přináší spoustu opravdu zajímavých novinek. K tomuto se váže také informace, že KDevelop 4.0 vyjde spolu s KDE 4.4.

A teď ještě k WNC 5.2. Bohužel s spolu s blížícím se koncem semestru jsem měl méně času, ale práce jsem již odevzdal a tak příští týden bude "odpočinkový" a tak snad i do štědrého dne dokončím tuto verzi. Navíc plánem do další verze (5.3) je zaměření se na JavaScript a Ajax.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment