Konečně funkční integrace do KDE • tdsystems.eu
Konečně funkční integrace do KDE
wrote Tomáš Dlouhý • published 07.11.2009 21:03 • displayed 162 x • score -3
Konečně! Funguje integrace prohlížeče Firefox do KDE4. Sice to není QT, ale alespoň již respektuje nastavení (a vždy aktuálně přebírá) spouštení programů, zobrazuje při ukládání stránky či uploadu souboru KDE dialog atd.

Jistě znáte situaci, že si chcete uložit soubor či stránku a na GTK dialog firefox čekáte minimálně pět a po delším používáním firefoxu i více sekund než se ten pitomý dialog zobrazí a stejnou dobu po kliknutí na tlačítko budiž (jednou se my stalo že po delší době prohlížení internetu jsem chtěl stáhnout soubor a na tento GTK save dialog jsem čekal vice než půl minuty!) a nebo rovnou shodí celý firefox. To pro jistotu ani nemluvím ani o naprosto otřesném designu těchto dialogu (i dost "gnomáků" z mého okolí nadává na ně). Řešením je nyní integrační balíček do KDE v opensuse zvaný mozilla-xulrunner191-kde4 a repositář s firefoxem pro něj upraveným najde zde a zde si vyberete svou verzi openSuse. Navíc celkem obvykle se mi při otevření PDF z netu místo v Okularu (či Adobe Readeru) otevíralo v Gimpu! Řešením bylo stáhnout tento soubor a ručně jej otevřít z místa uložení.

Jak se změnila situace? O spouštění souborů jsem psal již v souhrnu článku. Pokud jde o ty dialogy, pak objevují se i mizí instantně a Firefox ani na sekundu po ukončení save dialogu nezatuhne! A navíc vypadají pěkně, vždyť to jsou běžné KDE4 dialogy!

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment