Hotovo! Formule v roce 2009 skočila • tdsystems.eu
Hotovo! Formule v roce 2009 skočila
wrote Tomáš Dlouhý • published 02.11.2009 18:44 • displayed 148 x • score -1
Včera proběhl poslední závod mistrovství světa vozů Formule 1 pro rok 2009. Jelo se na zbrusu nové trati v Abu Dhabi v Spojených Arabským Emirátech. Bohužel tento závod neskončil dobře pro jinak po celý víkend famózního Lewise Hamiltona. Ale v tomto příspěvku se chci spíše věnovat průběhu této sezóny.

Tato sezóna byla popravdě zvláštní. Ač začala tam, kde loni skončila tj. pokračujícímy penalizacemi McLarenu za cokoliv, byle prostě jiná, zvláštní. Díky novým pravidlům se zcela změnil vůz. Cílem pravidel bylo usnadňení přejdíždení a velké technické změny byly odůvodňovány snahou překopat formuly a dostat k boji o titul více týmů než jen McL a Ferrari. Bohužel od začátku sezóny bylo jasné že tomu tak nebude. Místo loňského duelu jsme byly svědky oneman show v podání Jensona Buttona a Brawn GP především v první polovině sezóny. V té druhé se pak začal přibližovat RedBull Racing a především Sebastian Vettel. Pár závodů před konec sezóny se také svedl gigant McLaren.

Mcl toho letos moc nezajel. Pro mě byl největším zklamáním Heiki Kovalainen, který loni mnoho nepředvedl a letos ještě méně, resp. skoro nic. Se stejným autem jako LH selhal. To že byl Mcl nakonec třetí v poháru konstrutérů je spíše štěstí, resp. smůla ferrari. Doufám, že to příští rok nebude jiné a uvidíme McL opět na čele, tak jak nám to v posledních závodech předváděl Lewis.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment