Novinky ve WNC 5.2 Díl druhý • tdsystems.eu
Novinky ve WNC 5.2 Díl druhý
wrote Tomáš Dlouhý • published 22.10.2009 09:58 • displayed 193 x • score -3
Minulý týden jsem započal seriál o dosud nevydaném WNC ve verzi 5.2. Dnes se podíváme na pár dalších novinek, které tato verze přinese. Na pořadu dnes pár věcí spíše pro vývojáře. Nejprve ovšem na úpravy blogu.

Kromě jiného byl tento modul výrazně upraven a přepsán. Nová verze podporuje nejen řazení dle kategorií, ale i tzv. značky (anglicky tagy). Užitečnou změnou je možnost ochránit dokument jednoduchým heslem (zatím uloženým i v databázi jako prostý textový řetezec).

Když už jsme u toho, kromě hesla je také přepracováno okno pokročilých nastavení pro příspěvek na blog. Zde je možné nastavit (či změnit) heslo pro daný dokument, změnit vlastníka, nastavit sdílení diskuzí či smazat daný příspěvek.

A po pokročilé vložce pár novinek pro vývojáře. Interně jsou nazývány Generátory. Je jich několik typů a slouží především k usnadnění práce s obsahem. Vytvoří základní strukturu za vás. Prvním o kterém se zmíním je generátor formuláře. Z pojmenování je jeho činost jasná. Vytvoří formulář dle zadaných paramentrů.

echo wncbase::NewForm("label→txtpole→Zadejte text:|text→txtpole|submit→submit→Odeslat","cesta/ke/skriptu.php")

Vypíše formulář včetně okolní omáčky. Místo echo můžeme také umístit do jiného generátoru a to obsahu. Zde jsou základní dva typy. A to s titulkem uvnitř a vně. Opět příklad.

wncbase::BoxInfo("Titulek","Obsah rámce");

wncbase::BoxFrame("Titulek","Obsah rámce");

Posledním na co se dnes podíváme je generátor obsahu, který můžete vidět např. na druhém obrázku v tomto článku. Jde o sloupcový pohled. Jakákoliv tabulka (a především ty divovské) jsou sloužité na "kódění". Je s tím spousta práce a tak jsem se rozhodl si práci usnadnit a napsal generátor, který vytvoří tuto tabulku za vás.

$col1=wncbase::ConvertToArray("_GROUP_,Jmeno,Prijmeni,_GROUP_,Adresa,telefon",",") $col2=wncbase::ConvertToArray("Osoba,Jan,Novak,_GROUP_,Dedkovska 1111, Babkov,123456789",",")

echo wncbase::ListDivTable($col1,$col2)

Ve WNC je integrováno samozřejmě více těchto "udělátek". Toto byl jen krátký pohled na nové možnosti. Více možností bude popsáno ve vývojářské dokumentaci. V přístím díle se opět podíváme na další novinky WNC 5.2.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment