Rozhodnuto! Mistrem je Button • tdsystems.eu
Rozhodnuto! Mistrem je Button
wrote Tomáš Dlouhý • published 19.10.2009 18:10 • displayed 139 x • score -1
A pohádka o chudém vítězi je u konce. Ani Lewis, ani Kimi, ani Massa, ani Fernado ale Jenson Button je novým Mistrem světa vozů Formule 1 pro rok 2009. Kromě toho stáj Brawn GP je vítězem Pohárů konstrukterů (PK) pro sezonu 2009. Přesto je je stále co sledovat. Teď přichází vražedný souboj McLaren vs Ferrari o třetí místo v PK...

A jaká byla tato sezóna? velmi divná, opravdu z počátku nebylo nic tak jak má být, favoriti na konci pole, outsideři vyhrávají. Jediné co nebylo jiné byli penalizace Mcl za úplně všechno. Postupem času, když se Mcl poučil a přestal předjíždět ferrari tak se vše uklidnilo.

Nová pravidla měla přinést souboj více týmu o titul, tj ne jen McL vs Ferrari. Na počátku to ovšem vypadalo na one-man show Jensona Buttona. Prvních šest závodů vyhrál právě on. FIA dosáhla toho, že z duelu se stala one-man show. V další části sezóny se mohutně zvednul RedBull a začalo to vypadat zajímavě, ale Brawn se opět vrátil. V další části pak následovalo obrovské zvednutí McLarenu i Ferrari a vše se vracelo do starých (dobrých) kolejí a na stupních vítězů bylo možné vidět konečně i McL a F. Přesto si Brawn GP a Button udržovali náskok získaný na počátku. Ve spustě diskuzí se píše nezaslouženě - ale to není pravda, zde totiž platí, že ten, kdo má po skončení sezóny nejvíce bodů je mistrem.No a teď co nás čeká v přístí? Snad se McLaren vrátí tam kam patří tj. na trůn. O další sezóně však bude článek před novou sezónou.

Ještě si neodpustím malé rejpnutí do TV Nova, která opět ukázala jak umí kurvit sport. Místo důležitého vyhlášení vítežu a tiskovky (to pozávodní studio bych jim odpustil) dají Televizní noviny aby stihli Superstar. Je zajímavé že u fotbalu nebyl problém posunout obojí. A ještě jedna poznámka naprosto otřesný úvod. Komentář který předvedl pan Pouva skoro neuvěřitelný. Vedle něj vypadá pan Rychtr jako úplný profesionál!

 

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment