Novinky ve WNC 5.2 • tdsystems.eu
Novinky ve WNC 5.2
wrote Tomáš Dlouhý • published 14.10.2009 21:49 • displayed 1104 x • score -1
Nedávno jsem psal o neplánovaném zpoždění nové verze WNC. Odedneška do vydání chystám seriál novinek, které nová verze přinese. V minulém článku byli porovnávací obrázky s aktuální stabilní verzí, od teď budou jen screenshoty jen z nové verze. Pro dnešek se podíváme na podporu témat (resp. barevných variant) předělaný modul Analysis (od nové verze Analytics - prý anglicky lepší termín) a zcela nový Event log.

Jak fungují barevné varianty? Poměrně jednoduše. Do složky tématu přidáme soubor colors.php a v něm zapneme podporu variant a nastavíme výchozí schéma, viz příklad kódu

$COLORIZED_THEMES=true;

global $WNCTHEMECOLOR;

if (empty($WNCTHEMECOLOR)) { $WNCTHEMECOLOR="default"; }

?>

Pak již stačí vytvořit libovolný počet css souborů. Všechny se pak objeví v rolovací nabídce u tématu viz obrázek a předvytvořené téma (bude dodáváno s WNC).

Nově napsaným ,modulem je Analytics (dříve Analysis) . Zde se musím pochubit, místo současných cca. 450 řádků programového kódu a cca 7 souborů modulu se díky je nyní díky universálnosti WNC knihoven v nové verzi jen cca 140 řádků v jednom souboru! A zase jak vypadá přepracovaný modul?

Doufám že nová verze je i přehlednější. Novinkou je přítomnost ručního přidání botů tak aby se nepočítaly mezi prohlížeče. Nově v případě omezených databází či pokud chcete snížit zátěž databáze je možné rozšířené statistiky také zcela vypnout.

Poslední dnes představenou novinkou bude nový modul Eventlog. Jak již název napovídá umožňuje prohlížet události z logu v databázi. Ty umí zapisovat funkce z třídy wncpolicy AddEventEntry. Úroveň logování je nastavitelná a má 6 úrovní. Také lze zcela vypnout. Mimo úrovně jsou umístěny události typu PAGE_ACCESS využívanou předchozím modulem Analytics a CUSTOM, který je možné využít ve vlastních modulech.

Detailně všechny funkce budou popsány i ve vývojářské dokumentaci k WNC 5.2. Doufám že tento set novinek je zajímavím usnadněním práce s WNC. Na další novinky se podíváme nejspíše za týden. Pokud máte podměty či zlepšováky, napiště mi mail, sem do diskuze nebo do bugzilly k WNC.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment