Stargate Universe: Zatím velké zklamání • tdsystems.eu
Stargate Universe: Zatím velké zklamání
wrote Tomáš Dlouhý • published 14.10.2009 11:19 • displayed 214 x • score 0
Vím dávat to do SGA není vhodné, ale ještě jsem si nezřídil kategorii na SGU, takže dočasně jsem to umístil jsem. Zpět k SGU. Dneska jsem stáhl a podival se na první tři díly.

A po podívání mám pocit, že jsem sledoval Ordinaci v růžové zahradě z prostředí StarGate. Tvůrci slibovaly "slaďák" s mixem sci-fi, ale tohle jsem nečekal. Kromě toho neskutečný přehršel flash-backů (pohledů do minulosti postav). Sliby o účasti starých známých v pilotním díle se sice naplnily, ale instruktážní video s dr. Jacksonem, krátký štěk plk. Carterové a o něco delší účinkování gen. O'neila bylo trochu málo (při srovnání s pilotem k SGA). Vynechal jsem ještě zmatečnost dílů.  Jedné co mě zaujalo, je loď Destiny.

Tvůrci si sice chválí sledovanost (cca 2 a kousek millionu diváků v USA!!!), což je o něco méně než u nás zmíněná Ordinace, je dle mého názoru velký propadák. Chyby výše zmíněné, vzhledem k "orientaci" seriálu asi nezmizí ani v dalších dílech a tak je možné, že budou natočeny max 2-3 sezóny a pak seriál zapadne do zapomění. Pokud je tohle to, co si tvůrci seriálu předsevzaly, pak si myslím, že to bude jen dobře. 

Shrnuto, sečteno a podtrženo: TOHLE NENÍ STARGATE! Pokud to bude pokračovat tímto stylem, jsem sice ochoten sledovat celou sezónum, ale pak u mě seriál končí. Jsem opravdu velmi znechucen novým StarGate. Bohužel bylo zrušeno (resp. odloženo, ale co ve světě filmu znamená odložení, všichni víme) natáčení "ukončovacího" filmu k SGA a dalšího SG1. Prý proto aby se autoři soustředily pouze na kvalitu SGU. Pokud je tohle ta "kvalita", pak nechci vidět jak by SGU vypadalo nebýt zrušení filmů....

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment