Dohody místo hajzlpapíru? • tdsystems.eu
Dohody místo hajzlpapíru?
wrote Tomáš Dlouhý • published 15.09.2009 21:40 • displayed 115 x • score -2
Dlouho připravované rozpuštění sněmovny opět nebude. Pro teď to však není vina poslance Melčáka. Je to vina překvapivě - Jiřího Paroubka. S dohodou nad volbamy si tak vytřel p... (však všichni víme co).

V minulém komentáři k novele Ústavy  předpovídal bude ještě legrace, dnešek mi dal za pravdu. Na rozdíl od placených komentátorů velkých online žurnálů si však nemyslím, že rozhodnutí ČSSD má spojitost s listopadem a dvacetiletým výročím pádu komunismu. Mám, za to, že ČSSD došlo (konečně) že její sliby jsou nesplnitelné a lidé začínají o tom přemýšlet. A zároveň, že vláda Jana Fishera bude muset dělat obrovské škrty, a ač ODS i ČSSD dělají jako že nic, toto je vláda KOALIČNÍ. Takže i nepopulární škrtání by padlo v těchto volbách i (a především na) hlavu Jiřího Paroubka. A tak je potřeba jednak aby lidi zapoměly na tyto opatření, za druhé aby lidi zapoměly na ty jejich sliby a oni mohly slibovat znovu. Navíc v té době by již situace podle předpokladů měla být lepší a tím by mohly slíbit i dosud neslíbené pečené holuby rouvou do úst všem. Kromě toho samozřejmě mezitím lidé zapomenou (asi definitivně) kdo tuto (politickou) krizi v ČR vyvolal (všichni víme že to byl Paroubek dubnovým schozením vlády) a bude to moci svést na ODS.

Neposledním důvodem pro odklad může být také to, že ukončen ústavní krize výrazně usnadnila změna, kterou navrhla ODS, která by toho nepochybně a po právu, využila v kampani. A to by ovšem Jiří Paroubek moc nerozdýchal. A tak je třeba tohle zastavit. Proto obrat, který jsme měli možnost vidět dnes. Pro mnohé je to překvapením, pro mě však ne, čekal jsem nějaký podraz od ČSSD. Po pravdě se však musím přiznat, že s tímhle, co ve skutečnosti předvedli, jsem nepočítal. Mám za to, že od teď může ČSSD do svého (neoficiálního) hesla "Dluhy se neplatí" přidat "a smlouvy se nedodržují".

A kdy budou volby? To nejde říci. Jedné co víme, že nejzaším termínem je původní řádný termín v červnu 2010. Konec konců aby si Paroubek v květnu 2010 nevzpoměl, že volby by byly skutečně nejlepší v letošním listopadu :). Po tomhle bych se ani moc nedivil. Připravme si pevné nervy, zdá se že komedie skutečně nekončí. Hlavně abysme si my voliči vzpoměli na toto všechno až budeme u voleb v kabince připravovat do obálky lístek se jménem strany...

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment