WNC na MS IIS • tdsystems.eu
WNC na MS IIS
wrote Tomáš Dlouhý • published 04.09.2009 22:25 • displayed 233 x • score -4
Teoreticky by to neměl být problém. Realizace v praxi je krapítek složitější, ale přesto není to nemožné. Dnes jsem otestoval redakční systém WNC na Microsft IIS 7.5 (součást Windows 7).

Test je nutné rozděli na dvě části. První je instalace aktuální stabilní verze 5.1 a druhá je připravovaná 5.2. Po trochu problémech s instalací PHP na IIS, nejprve pomocí ISAPI, které nakonec nefungovalo a tak jsem musel zvolit variantu s FastCGI nastal druhý problém - mod_rewrite. Při hledání nějaké možnosti jsem narazil na článek na root.cz s názvem IIS 7 pro PHPčkaře kde byla popsána instalace a konfigurace oficiálního pluginu od Microsoftu.

WNC 5.1 nedopadlo vůbec dobře. Po pokusu jej rozchodit jsem seznal, že to nemá cenu dále testovat, protože ani s čerstvou konfigurací a ani s již funkční databází nechtěl kamarádit. Problémem jsou také regulární výrazy v .htaccessu (IIS je umí importovat).

WNC 5.2 dopadl o mnoho lépe. Vzhledem k tomu, že  není vybaven konfigurací prvního startu, musel jsem importovat již existující databázi, upravit jeden řádek v tabluce wnc_config, importovat .htaccess (který až na jeden řádek, který však stačilo odstranit, prošel bez potíží) a pak už vše fungovalo jak mělo!

Po vydání verze 5.2 napíšu i jednoduchý návod jak rozhejbat WNC na IIS. Popravdě čekal jsem více potíží a výsledek, který naznačila stabilní řada ale IIS mile překvapila. Sice je to testováno na IIS 7.5, ale instalaci PHP i mod_rewritu jsem prováděl podle návodu na IIS 7.0, takže ani na starší verzi by to neměl být problém.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment