Kam kráčí český fotbal? • tdsystems.eu
Kam kráčí český fotbal?
wrote Tomáš Dlouhý • published 16.06.2009 20:40 • displayed 114 x • score -3
Dlouho jsem se bránil, ale teď začínám uvažovat o to, že se přestanu o českou ligu zajímat. Na vině budou neustálé odchody hráčů. Dříve odcházely jen ti nejlepší, dnes takový co dá aspoň dva góly. Blíží se doba kdy budou odcházet i ti co se občas trefí do balónu?

Chápu že je ekonomická krize a peníze se hodí ale je za to opravdu nutná daň snížení kvality ligy? Je smutné, že teď, když se můj oblíbený klub Slavia dostal navrchol, začíná dělat stejné chyby jako jeho odvěký rival z letné Sparta a to každého schopného hráče, bez ohledu na zásah do sestavy prostě prodá ven. A ne jen Slavia. Vlastně všechny české kluby to tak dělají a pak se všichni diví rapidnímu snížení ligy. Vždyť již dnes naši nejvyšší soutěž hrají hráči těsně nad žáčkama, nebo navrátilci, kteří již nemají perspektivu a mnohdy jen teží se své zašlé slávy a věčně vysedávají na tribunách. Podhled na takovou ligu pak je úděsný.

Ač jsem původně avizoval svou návštěnu alespoň na posledním utkání SK Slavie doma v Edenu a předávacího ceremoniálu titulu a slíbil že napíšů o tom pár řádek, kde mimo jiné zhodnotím i uplynulí ročník, jsem nakonec nešel - nesehnal jsem lístek. A pokud jde o hodnocení? Když odečtu Slavii (ovšem pouze na podzim - na jaře již "zapadla" mezi zbytek ligy) tak děs a hrůza mě jímá. A tak není o čem vlastně psát. Na druhé straně asi budu čím dál více litovat, že jsem na to utkání nešel, protože mám obavu, že příští ročník sice zase (aspoň doufám) vyhraje Slavie, ale opět budou bolet oči při pohledu na tu naši soutěž.

Na závěr. Samozřejmě že by se neměly hranice uzavřít a ven chodit jen za zásluhy tak jak tomu bylo za socialusmu ale přece jenom by měli kluby trochu přemýšlet nad tím koho prodají. Vše se odráží i pak v reprezentaci, kde kromě vrcholných akcí hrají jen hráči z naši ligy a pokud dají aspoň gól, či dnes spíše v repre mají jednu doboru střelu tak hned je prodat.

BTW. malé rýpnutí (ale asi spíše do Slavie :) ) Je zajímavé, že o fotbalu se říká, že je "lidová" záležitost a proto na něj chodí více lidí. Také se tvrdí, že je i divácky levnější než hokej. Ale například letos na poslední zápas s libercem v Edenu stál lístek 350 Kč ale na takové finále extraligy v hokeji 240 Kč. Z toho vyplívá, že se hokej stává přístupnější. A když si člověk porovná mezinárodní postavení českého hokeje, tak srovnávání bude jistě zajímavé, protože ve fotbalu již ne jen slavia bude mýt vyské ceny vstupného....

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment