Vítězem voleb je ODS • tdsystems.eu
Vítězem voleb je ODS
wrote Tomáš Dlouhý • published 08.06.2009 15:38 • displayed 94 x • score -2
Minulý pátek, po velmi vyhrocené předvolební kampani, začaly ve dvě hodiny odpoledne volby do Evropského Parlamentu. Skončili o den později v sobotu také ve dvě hodiny. Výsledky se ovšem začaly sčítat až v neděli po desíté večer.

A k tomu bych řekl pár slov nejprve. Opět se ukázalo, že mi prostě musíme být papežtější než papež a tak na rozdíl od celé evropy se u nás sčítali hlasy až po oficiálním konci v celé EU (neděli 22:00 CET), zatím co z ostatních zemí chodili již oficiální výsledky. EU se dohodla na tom, že se výsledky zveřejní ve všech zemích až po skončení voleb aby nedošlo k ovlinění v jiných zemích. Ale u nás se rozhodlo, že se to musí i začít sčitat až po tom. Více jak den a půl ležely lístky v urnách. Prostě děs...

Ale teď pár slov k výsledkům. Osobně jsem spokojen že volby dopadli tak jak dopadly. Na začátku kampaně měla velkou převahu ČSSD, avšak ta se v těchto volbách nepotvrdila a tak ODS slaví vítezství. Je velice zajímavé, že před kampaní a v kampani byli pro ČSSD prognózy a průzkumy to nejduležitější a oháněla se jimi. Když ke konci kampaně začali přibývat pro ně špatné předpovědi, tak div nevyhrožovaly zavřením agenturám. Včera večer přišel po prohře další obrat, když Paroubek řekl že není překvapen vždyť to prý výzkumy říkaly před volbymi. Ten Paroubek a  ČSSD je vůbec celkem zajímavý druh :). Navíc tyto volby jsou prý až ve třetí řadě.

Jsem mile překvapen, protože i já jsem nečekal vítězství. Navíc o více než 9%. Že by veřejnost konečně prohlédla Paroubka? To se ovšem uvidí s definitivní platností až po podzimních volbách do českého parlamentu. Doufám, že se lidé zpamatovaly a tomu populistovi již nedají hlasy. Ale mám tu obavu, že tomu tak nebude....

BTW dnes jsem sledoval bráfing ČSSD k výsledkům voleb, kde až na Paroubka byli všichni důležití v ČSSD. Bylo zajímavé sledovat, kterak se socdem ze současných chyb nepoučila a tak je přeci jen šance na to, že by to zas pro ně nemuselo napodzim dopadnou dobře.

 

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment