Unreal Tournament III a Linux • tdsystems.eu
Unreal Tournament III a Linux
wrote Tomáš Dlouhý • published 30.07.2008 00:24 • displayed 143 x • score -2
Přesto že jsem že jsem včera psal o okurkové sezóně, musím přidat navíc ještě tento článek. Týkat se bude jak již napsáno v titulku počítačové hry Unreal Tournament III pro Linux.
Předchozí díly této hry měly na originálích mediích přidaný instalátor pro OS Linux. U posledního dílu tomu bylo jinak, přes původní sliby a neustále docházelo spíše stále ještě dochází k odkladům linux clienta. Když se začaly objevovat zprávy že je to již jen otázka právníků (okolo dubna), zakoupil jsem si krabici s hrou. Bohužel nyní musím po 4 měsících od koupě konstatovat že stále není v dohlednu verze pro linux!
Verzí pohádky proč není linuxová verze dostupná jsme již od výrobce hry epic games slyšeli několik. Od problémů s licencí na PhysX (což Nvidia vyvrátila) přes problémy při vývoji hry. Mezi teoriemi proč stále neni k dispozici je i prý to, že se Microsoft snažil koupit Epic. To ovšem ani MS ani Epic nepotvrdily. Spíše mi přijde reálné že si MS zaplatil Windows-only Unreal.
Nejnovější události v tomto případu však mluví o tom že se vývoj hry nezastavil a je jen už před dokončením. Pevně doufám v úspěšné dokončení této snahy. Navíc sám Epic si u předchozích verzí pochvaloval prodejnost pro Linux / MacOS.
Někdo může namítnout že hru si můžu zahrát na Windows. Ano mám je nainstalovaé a mám legálně ale bohužel na mém pc ve Windows, byť jsem viděl i UT3 na slabší konfiguraci, prostě neběží tak jak má. Možná je to způsobeno ale jen velikostí RAMky (mám 1GB).
Přes pesimistický pohled na linuxového klienta UT3 doufám že již brzo budu moci poreferovat na tomto webu o jeho nativním portu...
Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment