Fakulta Informatiky ČVUT • tdsystems.eu
Fakulta Informatiky ČVUT
wrote Tomáš Dlouhý • published 05.04.2008 00:01 • displayed 125 x • score -3
V poslední době se u nás ve škole dějí věci. Vše začalo dávno ještě před mým příchodem na FEL. Katedra počítačů se snažila "osvobodit" informatiku elektro předmětů. A vedou spolu teď už se dá říct i válku
Poprvé když jsem si toho výrazněji všiml bylo volby do akademického senátu v loňském roce, kdy spory eskalovaly opravdu ostrou kampaní, za kterou by se nemusely stydět ani naši vrcholní politikové. Po volbách se situace mirně uklidnila až do chvile odvolání a jmenování nového děkana, pak již byl opět klid. Ale ten byl jen relativní vše se přesunulo z veřejné akademické diskuze do zákulisí, kde se vše opět začalo zhoršovat.
Toto vyústilo v únorové odvolání Prof. Tvrdíka z postu šéfa Katedry počítačů (KP), údajně proto, že nebyl schopen spolupráce s vedením fakulty. Prakticky celá KP se za svého šéfa postavila, ovšem nebylo to nic platné. Tím se ovšem otevřela cesta k nové fakultě. Rektor ČVUT se postavil na stranu příznivců nové fakulty a souhlasil se zahájením prací na nové fakultě. Prof. Tvrdík byl jmenovám poradcem rektora ČVUT pro informatiku a zahájil přípravy na příchod fakulty.

Můj názor: Já s novou fakultou plně souhlasím, myslím si že informatika si zaslouží svoji fakultu, obzvláště za situace kdy všechny technické vysoké školy u nás již pro ni mají samostanou fakultu informatiky a doufám že se jí podaří otevřit v čas, což podle plánu by mělo být v akademickém roce 2009/2010.
Edit Article
Aktualizace at 2008-04-09 23:38:21
%none
A ještě bych rád přidal odkaz na stránky nové fakulty který je http://www.fi.cvut.cz
Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment