Vítězem je ZSC Zurich • tdsystems.eu
Vítězem je ZSC Zurich
wrote Tomáš Dlouhý • published 29.01.2009 13:57 • displayed 157 x • score -1
Vítězem nové hokejové Ligy Mistrů se stal ZSC Zurich, když včera porazil Metallurg Magnitogorsk vysoko 5:0. Skončil tak první ročník této soutěže, a jaká vlastně byla?

Letošní sezónu se rozjela nová mezinárodní klubová soutěž Liga Mistrů, po vzoru té fotbalové. Pro první ročník byly vybrány nejvyspělejší evropské ligy. Z Česka, Ruska, Finska a Švédska se jí zůčastnilo po dvou týmech, a z Švýcarska, Německa a Slovenska pak po jednom. Druhé týmy z zmíněných zemí si to rozdaly o poslední postupové místo. To získal švýcarský Bern. Za naši zemi se zůčastnily Budějovice a především mistr HC Slavia Praha.

Ve skupině se slávií byl pozdější vítež Zurich a Linköpings HC. Budějovice se pak utkali s Ufou a Slovanem Bartislava. Ovšem výsledky teda nic moc. Teda spíš nic než moc. O skóre byly poslední.  Slavia tuto skupinu skvěle začala. Vyhrála první tři utkání. Dobře měly však skupinu rozhranou i ZSC a tak rozhodnout muselo poslední utkání mezi ZSC a Slavií. Buhožel si slavia vybrala velmi špatně začátek své krize, již od tohoto utkání a prohrály jej 1:5. Do semifinále postoupil ZSC, bohužel tak žádný český zástupce popostoupil. V semifinále si ZSC poradily se finskýmy Espoo. Druhé pak hrály dva ruské týmy Ufa a  Metallurg. Zde vyhrál Metallurg. A pak zmíněné finále. To po výsledcích 2:2 a 5:0 vyhrál ZSC.

Skončil tak první ročník této souteže. Soutěž měla , podle toho co jsem viděl špičkové zápasy. Bylo vidět že je hrají opravdu nejlepší a podle toho to vypadalo. Doufám, že příští rok bude mininálně stejný jako letos. Avšak přál bych si postup ze skupiny i českému klubu.

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment