KDE 4.2 RC1 • tdsystems.eu
KDE 4.2 RC1
wrote Tomáš Dlouhý • published 22.01.2009 19:19 • displayed 137 x • score -2
Celkem nedávno vyšlo KDE 4.2 RC1. Nová verze desktopového prostředí pro nejen Unixové systémy ale nově i pro Windows. Jako pravidelný stahovač všech vývojových verzí jsem stáhnul a otestoval i aktuální verzi. Jaké jsou moje dojmy?
Od vyjití KDE 4.0 uplynulo více jak rok. Toto preostředí přineslo mnoho zajímavých novinek. Spousta z nich však byla dlouhou dobu ukryta jen v knihovnách prostředí. V červenci loňského roku vyšlo KDE 4.1, které vyneslo pár dalších možností celého prostředí.
Teď se připravuje nová řada KDE a to verze 4.2. Do něho jsou vkládany velké naděje, protože má být první masově použitelným KDE ze 4. řady. Nebude jen technologickou hříčkou ale plnohodnotně využitelným prostředím. A popravdě je na co se těšit.
Já používám v podstatě každou vývojovou verzi tohoto prostředí. Občas to spadlo, občas něco nefungovalo jak mělo, přesto bylo vidět že toto prostředí dospívá. Novinky jsou vidět v každé podverzi, v každé malé aktualizaci. A ted něco k dojmům z prostředí. Dojmy jsou v celku pozitivní. A to celkem dost. Prostředí je podhledné, rychlé a stabilní (pokud jde o RC1). Vse je takové nadýchané, takové průhledné.
Další pocity popíšu v recenzi po vyjití. To by mělo vyjít 29.1. Na závěr připojuji odkaz do galeri s pár screenshotama z KDE 4.2. Doinstalové je téma plasmy a jde o téma Elegance.

Galerie: KDE 4.1.96+
Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment