I fotbalisti mají titul! • tdsystems.eu
I fotbalisti mají titul!
wrote Tomáš Dlouhý • published 24.05.2008 21:00 • displayed 130 x • score -2
Tak měsíc je fuč a i fotbalová Slavia, stejně jako ta hokejová, slaví titul Opět jsem si nechal týden na rozplynutí emocí.
Podobně jako na hokej bylo o ně zájem, podobně jako na hokej se prodávaly na poslední chvíly a stějně rychle (ne-li rychleji) také zmizely. Mluvím lístcích do nového stadionu SK Slavia Praha v Edenu v pražských Vršovicích. Po dlouhých osmi letech azylu na strahově se sem vrátila 1. Gambrunus liga a hned souboj o titul!
Lístky jsem byl zakoupit již ve středu ale už jsem si ani nemohl vybírat neboť už byly v zásadě jen dva sektory kam se to dalo koupit.
Na fotbal jsem se vydal tramvají, která mě dovezla skoro před krásný nový stadion. Už z venku vypadal nádheně. Zařadil jsem se do fronty u 4. brány ( vedle tratě) a vyčkal si dlouhou frontu směrem do nitra stadionu. Kontroly nebyly tak velké jak jsem očekával a tím pádem u řada rychle postupovala. Kdyý jsem úspěšně prošel bránou první co jsem viděl byly ještě nenahozené betonové kvádry, přesto dojem ze stadionu perfetní, protože je jasné že do startu nového ročníku ligy se vše dodělá. Uvnitř jsem měl do začátku spoustu času a tak jsem se rozhlédl v areálu. Když mě omrzely chodby, šel jsem se posadit na své místo. Tam na mě čekal nádherný pohled na hřiště, byť to bylo zpoza brány, ale ten podle na hřište a plnící se tribuny fantastické.
Nebudu zde popisovat dlouho sáhle samotné utkání, protože o tom již bylo popsáno hodně stránek, přesto se o pár okamžicích zmíním. Do utkání vstoupila Slavia celkem pasivně, a jen ontížně se dostávala do šancí ale když už se nějaká naskytla, stála za to. Jablonec jen mírně ohrožoval branku M.Vaniaka. Přesto při každé šanci domácích to stadionem jen zašumělo. Nicméně se k přestávce odcházelo za nerozhodnuté stavu. Během utkání kdosi neustále nás fanoušky na tribuně "bombardoval" zprávamy od "agenta" z liberce o vývoji utkání tam. Takže jsme měly přehled a věděly jaká je situace.
Do druhé půly vstoupila Slavia ještě opatrněji než předtím. Přesto se radovala z gólu T.Belaida ale radost netrvala dlouho, Jablonec vyrovnal. Pak se Slavia dlouho trápila v koncovce, pokud teda do nějaké šla. Publikum se těšilo na ofenzivní podívanou ovšem hráči si kopaly na naší polovině a občas si i říkaly o inkasování. Na to reagovalo i sešívané publikum a pískalo na Slavisty aby něco hráli. Nicméně před koncem přišel další gól Dana Pudila. V té době jsme věděli že sparta prohrává v liberci 4:3 a tak se začalo mohutně skandovat Mistři! Radost nám ani nakonec nezkazil vyrovnávací gól. Po závěrečném hvizdu propkuli velké oslavy titulu po 12 letech.
O oslavách se též nebudu zmiňovat neboť byly dlouhé. Zmínim se stějně jako u hokeje o fanoušcích. Jak bylo mnohorát před utkáním napsáno byl eden skutečně vyprodán. Do Edenu si našlo cestu (lépe spíše sehnalo lístek :D )20 698! Kulisa, kterou vytořily byl oslavou nouvého stadionu, který je postaven v anglickém style, naprosto bez zábran (výjmku tvoří sektor hostí, který je v rohu a oddělen mřížemi od zbytku tribuny. Obava že někdo ať už při utkání či po něm vběhne do hřiště se nesplnila. Slavisté tak ukázaly že i u nás se dá hrát i na takových hřištích. Odměnou za chování fanoušků pak bylo že pořadatel pustil fanoušky na plochu oslavit titul....

Na závěr bych chtěl říci že spolu s hokejem tohle byly nádherné chvíle. Děkuji slavistům jak hokejovým tak fotbalovým za jejich výkon. A také fanouškům kteří ukázaly že i nás Slavistů je hodně a umíme fandit. Už jsem se zmínil o fanoušcích v Edenu přesto bych jim (teda spíše nám) rád poděkoval že vydržely na hrací ploše do chvíle než pořadatelé umožnily vstup na plochu. Doufám že to vydrží a Eden bude nesutále zaplněn a bude peklem pro hosty. Je šancí na změnu poměrů u fanoušků věřím se podaří změnit myšlení především tzv. Ultras jakéhokoliv týmu a do našeho Edenu budou jezdit na fobal ne něco rozbíjet. Slavii do další sezony mnoho stěstí a doufám že zase za rok budu moci napsat podobný text! Už teď se těším na další sezonu...
Edit Article
Video at 0000-00-00 00:00:00
%none
Při procházení serveru YouTube jsem narazil na video, kde je shrnut celý zápas:
Rate the article Bad or Good
multiple posts
Discussion
• 0 comment • Add new comment