Aby jsme byly zase proti • tdsystems.eu
Aby jsme byly zase proti
wrote Tomáš Dlouhý • published 07.01.2009 21:51 • displayed 86 x • score -1
ČSSD se rozhodla bojkotovat Národní ekonomickou radu, kterou ustanovil premiér Topolánek. Důvodem je jakási tiskovka ODS, kde zástupci této strany prohlásily o návrzích ČSSD že jsou "armagedonem" pro státní rozpočet...

Opět si tak našly zástupný důvod proč být proti ODS. Účelem rady má být najít řešení jak minimalizovat dopady finační krize na naši republiku. Do této rady byly pozváni zástupci všech možných stran, které se podílí na ekonomice. Jediný kdo v ní nebude mýt zastoupení bude nejsilnější opoziční strana.



Skoro přestávám politice ČSSD rozumět. Vždy, když něco vláda chtěla, socialisté to shodili ze stolu se slovy, že s nimy nebylo nic konzultováno a tak to ze zásady nepodpoří. Teď, když mají možnost (a ono to není poprvné, přesto nadále budou tvrdit že s nimy nikdo nejen nejdnal ani nechtěl jednat) tak si hledají zástupné důvody proč se nezůčastnit. Že by se pánové bály že tam budou k ničemu? Kdy už se konečně ČSSD začne chovat jako konstruktivní opozice, když osobě tvrdí že jí jsou?



Myslím že je potřeba, aby všechny strany teď v době ekonomické krize zapoměly své stranictví a začly táhnout za jeden provaz, aby byla šance na zlepšení pro všechny. Mám takové tušení, že se to povede až na jednu stranu, ČSSD. Ta bude opět proti všemu co tato rada navrhne. Aby pan Paroubek ukázal své ego. Na druhou stranu, je pravda že je to šance, že národ třeba konečně pochopí, že volba pana Paroubka je cesta zpět. Teď se ukáže jak je konstruktivní. Překvapení je pro mě, že premiér je tam následovně pozval znovu.



Doufám že i u lidí zvítězí moudrost a uvidí, kdo je schopen a ochoten spolupracovat a kde ne....




Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment